Portakal Kabuğu
Portakal kabuğunu ne yazık ki pek çoğumuz atıyoruzdur. Ancak en az kendisi kadar şifalı olan portakal kabuğunun birazdan paylaşacağımız faydalarını sıraladığımızda, siz de bunun bir hata olduğunu fark edeceksinizdir. Portakal suyunu sıkmak yerine meyvenin kendisini tüketmek, aynı zamanda kabuklarından da portakal çayı hazırlamayı düşünmenizi tavsiye ediyor ve portakal kabuğu faydalarını sıralamaya başlıyoruz.
Pek çok meyve için 'vitamini kabuğunda saklıdır' sözünün söylendiğini duymuşsunuzdur. Ancak portakal kabuğu çok nadiren kullanılan meyvelerdendir. Aslında portakal kabuğu meyvenin en faydalı kısmıdır. Çünkü içerisinde belirli fitokimyasallar, flavonoidler ve diğer antioksidanlar açısından zengin olmasının yanı sıra A , B, C vitamini , bakır , kalsiyum ve magnezyum barındırır. İşte portakal kabuğunu diyetinize eklemenin birkaç yolu ve faydaları... kaynak: hürriyet
Faydaları
Portakal Kabuğu Faydaları
Aşağıdakiler de dahil olmak üzere portakal kabuğu yemenin birkaç faydası vardır:
Kilo vermeye yardımcı olur.
Alerjilerin şiddetini hafifletir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Yaşlılık lekelerini ve kırışıklıkları önler.
Kan basıncını düşürür.